Zakládající schůze

24.03.2013 23:00

Dnes proběhla v hospodě "Na hřišti" schůze, kde se za účasti Dášy Mahrlové a 8 tenistů společně rozhodlo, že si založíme tenisový oddíl - alespoň tedy po formální stránce. Chceme tím navázat na povedenou sezónu 2012, kdy se jsme se všichni bavili při celoročním turnaji Plejers 2012 (a to i při prohrách), a nejen dále pokračovat stejně pěkným tenisovým rokem, ale náš sportovní život na antuce ještě zdokonalit. Máme dva hlavní důvody, proč se sdružit do oficiálního klubu --  jednak budeme moci jednat s obcí o finančním příspěvku, stejně jako ostatní spolky (fotbal, hasiči, myslivci, ženy atd.), a převzetí zodpovědnosti za správu hřiště, a jednak zorganizovat tenisovou školu (školku, školičku ...) pro místní děti, tedy nápad, o kterém jsme během minulého roku neustále přemýšleli.

Velmi důležitá věc -- jméno našeho oddílu. Jednomyslně jsme se shodli na "ATP Budiměřice". Znamená to Amatérští Tenisoví Plejeři Budiměřice. Pro nás tenisty teoretiky jasná slovní hříčka s Association of Tennis Professionals - tedy také sdružení tenistů, ale z opačného spektra :-)

Tenisový klub bude založen do právní formy "občanské sdružení", které musí mít své stanovy a je nutné ho  registrovat na Ministerstvu vnitra. Dnes jsme si odsouhlasili návrh stanov, které budou zaslány k registraci. Samotná registrace by neměla trvat déle než 14 dní.

A na závěr zde musím zvěčnit 9 jmen zakládajících členů: Dáša Mahrlová .... Slávek Mahrla ... Martin Herčík .... Tomáš Oberreiter .... Luboš Nepovím .... Honza Špaček .... Radek Němec .... Tomáš Hrubý .... Marek Merhout

 

Marek M.