Zahájení sezóny 2018

29.04.2018 15:02

Letošní tenisovou sezónu jsme zahájili netradičně členskou schůzí svolanou na 8. dubna do Hospody Na hřišti. Účast nebyla sice 100%, ale sešel se kompletní výbor a 6 dalších členů - celkem 11. To je v současné době rozhodně nadpoloviční většina členů našeho tenisového spolku. Schůze odsouhlasila několik důležitých bodů. Následující text je poněkud delší, prosím čtěte ho pozorně. Je v něm (snad) vše, co pro začátek letošního tenisového roku potřebujete vědět.....

Brigády

Dohodli jsme se na termínu jarní brigády, o které dnes už můžu psát v čase minulém, protože proběhla  v sobotu 14.4. Na schůzi byla rozhodnuto, že počet požadovaných brigádnických hodin se sníží z 5 na 4 hodiny. Na druhou stranu se, ale zvedá finanční kompenzace za neodpracované hodiny a to ze stávajících 100 Kč/hod. na 200 Kč/hod. Důvodem je motivovat členy, aby se včas na jaře podíleli na přípravě hřiště. Původních 100 Kč za hodinu již neodpovídalo dnešní ekonomické realitě. Druhou důležitou věcí s tím související je, že brigády musí být odpracovány nebo zaplaceny do 3 týdnů po konání zahajovací brigády. Tzn., že letos do 7. května 2018 (to samé se týká členských příspěvků). Samozřejmě platí to, že pokud člen brigády zaplatí a během roku pak nějaké hodiny odpracuje, peníze mu budou za odpracované hodiny vráceny.

Stav a budoucnost hřiště

Poškozený východní plot po loňské listopadové vichřici bude opraven na náklady obce jako majitele hřiště. To se již k dnešnímu dni již stalo. Sloupky se narovnaly a zavětrovaly, takže na ně opět může být pověšena plachta (bude další brigádička....). Marek M. informoval o situaci ohledně rozšíření a prodloužení hřiště. Bohužel tento projekt závisí na tvorbě nového územního plánu obce, takže naděje na příští 2-3 roky neexistuje nebo je opravdu minimální. Na druhou stranu čas je možné využít ve spolupráci s obecním úřadem na dobrou projektovou přípravu a to včetně námi tolik vymodleného osvětlení kurtu.

Během letošního roku nás čeká ještě několik úkolů na údržbě. Kromě zmíněné plachty to je natření zavětrování východní strany, oprava rozpadlé bedny na nářadí. Stálo by za to nechat udělat opravdové tenisové sloupky, protože stávající volejbalové kůly nejsou úplně ideální.

Tenisové soutěže

Schůze rozhodla o přihlášení našeho klubu do tzv. Ligy neregistrovaných tenistů Nymburska LNTN (web zde). Vedoucím týmu byl určen a funkci s neskrývanou radostí přijal Dan Š. Do letošního roku postavíme na rozkoukanou 1 družstvo, abychom nepřecenili síly. Na soupisku jsme nakonec napsali 10 plejerů. Dan se již zúčastnil zahajovací schůzky, kde proběhlo losování. ATP Budiměřice začíná 13.5. prvním zápasem na hřišti soupeře  s LTC Poděbrady!

Pokud jde o "domácí" soutěže tak i přes bídu loňského roku (v nižších skupinách) jsme se dohodli, že budeme pokračovat v nezměněné podobě - tj. měsíční tabulky a turnaj čtyřher "každý s každým". Organizace soutěží a výsledkového servisu se ujme stejně jako loni Michal G. Žádáme tudíž všechny zájemce o letošní účast, aby se Michalovi  aktivně sami nahlásili a nemusel nás "nahánět".

O podobě play-off popř. jiných akcích se ještě rozhodneme v průběhu sezóny. Samozřejmě počítáme s dohráním finále roku 2018 mezi Martinem Š. a Honzou Š. , které se bohužel nekonalo.

Zcela na závěr aktuální věci:

1] Na webu (zde)  je formulář na zapisování letošních brigád. Je to stejné jako loni tzn. zcela založené na vzájemné důvěře. Hodina práce je prostě hodina. A letos o to důležitější vzhledem k zvýšení finančí kompenzace. Prosím dopište si odpracované brigády. Jak "velkou" zahajovací, tak následné práce, pokud někdo byl stříkat, síťovat nebo válcovat apod.

2] Do 7.5. nutné zaplatit příspěvky (300 Kč) + neodpracované hodiny (200 Kč/hodina). Platba na účet  262679498/0300. Do poznámky napište, kdo jste a co platíte. Např. "Pepa Novak - 300 prispevek, 400 brigady". Na schůzi jsme se celkem kriticky postavili k loňské určité benevolenci v tomto směru, takže letos by opravdu mělo platit nekompromisní "není zaplaceno, nejdeš na kurt".

3] Rezervace jsou zablokované, budou odblokovány až po úhradě příspěvků a brigád. Prosím počítejte s tím, že nemám placeného člověka, děláme to ve volném čase, takže potřebujeme nějaký čas na to, abychom platbu zkontrolovali a rezervaci odblokovali. Pomůže, když dáte avízo (email, sms, whatsup). 

4] Michalovi se hlaste do soutěží, na účet posílejte startovné.  Je stejné jako loni tj. 250 Kč singl, 250 Kč za deblovou dvojici. Za startovné obdržíte tubu míčů. Chceme začít hrát již od května. Pokud někdo do konce května nezaplatí, jeho zápasy budou skrečovány.

5] Pokud víte, že jste opomněli uhradit příspěvky za rok 2017, prosíme udělejte tak obratem. Pokud si nevzpomínáte, podívejte se do na naší evidence (zde). V případě, že jste je zaplatili a vidíte příspěvek jako neuhrazený, tak se ozvěte.

6] Kurt je připraven ke hře. Dnes večer natáhneme síť a teoreticky můžeme začít. Na správnou údržbu před a po zápase apelujeme vždy, ale na začátku sezóny je opravdu důležitá. Antuka je měkká, při startech a dobězích se povrch poškozuje. Hrajte proto ze začátku opatrně a ke kurtu šetrně.

Přejeme, abyste si letošní tenisový rok parádně užili.

ATP Budiměřice