Zahájení sezóny 2017

08.05.2017 08:47

Pokrok nezastavíš - i do budiměřického tenisu vtrhly technologie instantních komunikátorů v podobě aplikace Whatsup, takže zřejmě drtivá většina nás plejerů již ví, že kurt je téměř týden "otevřen". Následující řádky se proto pouze pokusí shrnout situaci a poskytnout informace k začátku sezóny přehledně na jednom místě.

Předně - brigády stále ještě nejsou uzavřeny, a kdo potřebuje (nebo chce) nějaké hodiny odpracovat, tak má stále možnost kurt intenzivně (do louží) kropit nebo válcovat. Jakmile bude kurt v dobré kondici, tak se možnost brigád uzavře, a povinnost brigád bude možné pouze zaplatit (100 Kč/hodina). Pokud brigádu individuálně odpracujete, musíte jí nahlásit pomocí formuláře na www stránkách pod odkazem "Zapisování brigád 2017".

Pokud patříte mezi těch málo plejerů, co již mohou hrát, připomínám, že kurt je stále měkký a po ukončení hry je potřeba věnovat nadstandardní čas pozápasové údržbě (pečlivě srovnat hrablem, vyspravit vzniklé ďolíky, zasíťovat, očistit lajny a pořádně pokropit).

Připomínám podmínky hry v rámci klubu - odpracovat nebo uhradit 5 brigádnických hodin a uhradit členský příspěvek 300 Kč. Bez splnění těchto povinností není bez vyjímek povoleno používat tenisový kurt (týká se rekreační hry, ATP soutěží nebo i zvaní hostů). Příspěvky a brigády se platí na účet klubu  262679498/0300. Do poznámky pro příjemce je nutné uvést vaše jméno a popis/rozpis, čeho se placená částka týká (např. NOVAK 300 PRISPEVEK 500 BRIGADY).

Přehled o tom, kdo má své povinnosti splněné je rovněž umístěn na našich webových stránkách pod odkazem "Semafor povinností 2017" (ZDE). Nově zde na jednom místě uvádíme i uhrazené startovné do soutěží. Teprve po splnění povinností bude odblokován přístup do rezervačního systému. Bankovní účet i evidenci brigád se snažím kontrolovat jednou za několik dní, pokud na uvolnění rezervace budete spěchat, tak mi napište email.

Pokud jde o soutěže, tak zatím pokračujeme v systému z minulého roku. Tzn. měsíční tabulky singlů jako ATP Liga, celoroční tabulka deblů a vše vyvrcholí v září v play-off a finálovým víkendem. Administrátorství soutěží (tj. udržování tabulek, zapisování výsledků) se pro letošní rok ujal Michal Gajdoš, za co mu na tomto místě tisíckrát a ještě jednou děkuji, takže komunikaci směřujte na jeho email (gajdy80@gmail.com) popř. telefon nebo Whatsup. Uzávěrka ATP Ligy (singlů) pro květnové kolo byla včera, na debly je o něco málo času - do 14.5.2017.

Od minulého týdne jsme spustili další ročník ATP tenisové akademie s poměrně slušnou účastí v podobě 14 dětí. O realizaci tréninků se nám druhým rokem stará Honza Váňa a jeho TAJV.

Zcela na závěr bych vám všem plejerům rád popřál úspěšnou tenisovou sezónu a to je nejen z hlediska výsledků, ale především v radosti ze hry a pohybu.

Marek