ATPL na konci července

05.08.2014 22:35

ATPL jde do finále. Máme před sebou poslední měsíc Ligy, na kterou naváže na začátku září ATP PLEJERS 2014 PLAY OFF a které nám ukáže pouze jednoho a nejlepšího budiměřického plejera. Do ATPL se po dočasném odstoupení z důvodu zranění vrací Martin Š., bohužel dle striktního výkladu pravidel si bude muset vybojovat své místo na slunci až z posledního místa skupiny C. Počet hráčů se nám opět mění a to z 13 na 14. Jsou proto postaveny skupiny po 4-5-5 hráčích. Připomínám, že do PLAY OFF postupuje prvních deset hráčů, takže i ve skupině C bude o co hrát - o jedno postupové místo!

Červencové skupiny byly poznamenány relativně malým počtem odehraných zápasů, jediná vzorná skupina byla skupina B, kde se uskutečnily zápasy zcela všechny.

Na základě jedné poměrně nejasné situace ohledně výkladu pravidel se ještě zastavím u jejich interpretace. Řeč je o skrečích. Situace, kdy jeden hráč získává 3 body a druhý 2 body ztrácí, nastává pouze tehdy pokud:

a/ nedojde k proběhnutí výzev a protivýzev na začátku měsíce

b/ jeden z hráčů se nedostaví na dohodnutý zápas

Pokud výzvy proběhly a zápas byl již jednou dohodnut, potom jeho neuskutečnění do konce měsíce z jakéhokoliv jiného důvodu (vzájemná dohoda o odložení na jindy, nepřízeň počasí, nehratelnost kurtu atd.) než je důvod uvedený jako b/ znamená pro oba hráče -2 body. Doufám, že takové případy v srpnu mít nebudeme a budeme svědky 26 pěkných utkání.

Marek