ATP Liga 2014 - úprava pravidel

25.04.2014 16:09

Vývoj situace mě bohužel dovedl do nevyhnutelné úpravy pravidel naší Ligy. Tou situací mám na mysli fakt, že k dnešnímu dni bylo odehráno pouze 5 z 24 zápasů určených na duben (tabulky skupin zde). Například ve skupině C nebyl odehrán jediný zápas....

Je mi naprosto jasné, že žádná pravidla nemůžou přinutit se aktivně Ligy zúčastnit, je jen a jen na vůli hráče, který se do soutěže přihlásil. Stejně mi je i tak jasné, že to prostě občas nejde (zdraví, práce, ... třeba i chuť chybí). Ale 5 z 24?

Takže úprava pravidel, která má jediný smysl - spíše chránit ty, co hrají:

1] Do vyšší skupiny nemůže postoupit hráč, který má více něž 1 zaviněnou skreč za měsíc

V praxi to znamená, že pokud např. oba dva postupující mají více než 2 skreče, tak nepostoupí ze skupiny nikdo = ze skupiny nad nimi nikdo nesestoupí

2] Hráč,  který během trvání Ligy bez omluvení ve dvou měsících skrečuje všechny zápasy, je z Ligy vyřazen. Tím není vyloučeno pravidlo, že následující měsíc po vyřazení může být nasazen na poslední místo v poslední skupině.

To jsou určitá represivní opatření. Jelikož by měl být člověk i pozitivní, tak pro měsíc duben bude udělena výjimka v podobě jeho prodloužení až 4.5.2014 (neděle). Nezačalo se úplně od začátku, možná někdo úplně nepochopil systéme soutěže atd. V každém případě by to mělo dát všem, kteří chtějí, možnost odehrát alespoň 1 nebo 2 zápasy.

Marek